Segrare i KM 2015

I går den 8 augusti avgjordes årets Klubbmästerskap. Det blev en spännande dag med särspel för damerna.

Under en till början mulen himmel startade 28 herrar och 6 damer som tävlade om den ärofyllda titeln. Efter 18 hål gick de tolv bästa herrarna vidare i ytterligare 18 hål samt de tre bästa damerna i 9 hål.

Efter ett tag skingrades molnen, solen kom fram och vinden ökade. Det blev en spännande dag. Tre damer gick vidare till final med ytterligare spel på 9 hål. Efter totalt 27 hål var de lika för Lena Sandin och Marie Mieritis och klubbmästerskapet för damer fick avgöras i särspel. Lena Sandin tog hem titeln efter ett spelat hål.

Även för herrarna var det spännande. Oskar Åhnby Törnqvist ledde före Niklas Logan med fyra slag efter de 18 första hålen. Men efter finalrundan, med 12 spelare som gick vidare, hämtade Niklas Logan hem titeln som klubbmästare 2015 efter totalt 36 hål.

H 55 klassen avgjordes efter 18 hål och vanns av Pär-Åke Krantz med 73 slag.